Wat zijn MVNOS nu eigenlijk?

MVNOS zijn heel erg handig en zijn in het leven geroepen door de Nederlandse overheid. MVNO is een afkorting voor Mobile Virtual Network Operator en wordt ook wel een virtuele provider genoemd. Het is in principe een provider die niet over een eigen mobiele netwerk beschikt. Dit brengt gek genoeg verschillende voordelen met zich mee. Een MVNO verkoopt onder eigen merknaam telefonieproducten en maakt hierbij gebruik van het netwerk van een andere provider. In Nederland zijn er drie mobiele providers met een eigen netwerk en dit zijn de providers KPN, T-Mobile en Vodafone. Sinds kort is daar ook Tele2 bijgekomen met een eigen 4G netwerk. Veel mensen sluiten een abonnement af bij een MVNO en dit komt doordat het vaak een stuk goedkoper is.

Vaak zijn MVNOS dus een stuk goedkoper dan providers met een groot eigen netwerk. Dit komt doordat een MVNO geen winkels heeft en dus ook veel lagere kosten maakt dan een reguliere provider. Dit betekent dat de diensten die ze verlenen ook een stuk scherper geprijsd kunnen worden. Een MVNO regelt bijna alle zaken digitaal en dat maakt het ook heel eenvoudig om een abonnement af te sluiten. Maar waarom zijn MVNOS in het leven geroepen door de overheid? En wat zijn IoT solutions? In dit artikel vertellen we je meer over MVNOS en IoT solutions, zodat je er alles over te weten komt.

Waarom zijn MVNOS in het leven geroepen?

In bijna ieder land zijn MVNOS in het leven geroepen door de overheid. De grootste reden is om meer concurrentie te bieden voor de grotere providers. De grotere providers proberen namelijk om de abonnementskosten hoog te houden. Het ontstaan van MVNOS zorgt ervoor dat de abonnement kosten omlaag kunnen. Dit is natuurlijk een groot voordeel voor de consument en daarom sluiten veel consumenten een abonnement af bij een MVNO. Voor de grote providers met een eigen netwerk hoeft dit niet per se een nadeel te zijn. Deze providers kunnen namelijk hun eigen netwerk tegen betaling verhuren aan een MVNO. Op deze manier kunnen ze geld verdienen aan een MVNO en de abonnementskosten laag houden. Wil jij ook een abonnement afsluiten bij een MVNO? Kijk dan goed op het internet en vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar.

IoT solutions

IoT is momenteel een bekend begrip en staat voor het Internet of Things. Het bestaat vooral uit fysieke voorwerpen die met het internet zijn verbonden, zoals huishoudelijke apparaten, wearables en auto’s. Deze voorwerpen kunnen online gegevens verzenden en dit kan soms erg handig zijn voor bedrijven, maar ook voor een MVNO. IoT solutions kunnen een goede oplossing zijn voor een onderneming en veel bedrijven gaan hiermee aan de slag. Intelligente producten kunnen fouten opsporen, dit doorgeven aan de technische ondersteuning van een onderneming. Binnen iedere branche in het zakenleven worden IoT solutions toegepast en dit is vooral het geval met virtuele providers. Mogelijk kan dit ook voor jouw onderneming interessant zijn. De ontwikkelingen op het gebied van IoT solutions gaan ieder jaar verder en er komen ieder jaar weer nieuwe oplossingen.