Hoe kies je het juiste voer voor je hond?

Vanzelfsprekend wil je graag het beste voor je hond. Het is niet alleen je huisdier maar ook je trouwe maatje en daarvoor wil je de juiste keuzes maken. Een van die keuzes is het kiezen van het juiste voer. Om het juiste voer te kunnen kiezen zal je eerst moeten kijken naar de behoefte van je hond. Van nature zijn honden carnivoren en eten zij dus vlees. In deze blog lees je meer over wat je hond nodig heeft en welke mogelijkheden er zijn. 

Welke voedingsstoffen heeft je hond nodig?

Net als mensen hebben honden bepaalde voedingsstoffen nodig om optimaal te leven. Deze stoffen maken ze zelf te weinig aan moeten daarom aangevuld worden door middel van voeding. De belangrijkste stoffen die een hond nodig heeft zijn:

  • Eiwitten. Deze zijn nodig voor het sterk houden van botten en de opbouw van spieren. Eiwitten helpen je hond dus met groeien en daarbij zijn ze ook belangrijk voor het immuunsysteem. Vooral in vlees of vis zitten deze eiwitten.
  • Vetten. Een andere voedingsstof die een hond nodig heeft is vet. Vet helpt bij het ontwikkelen en gezond houden van de gewrichten. 
  • Vezels. Om de stoelgang goed in werking te houden heeft een hond vezels nodig. Deze vezels kunnen gehaald worden uit tarwe of erwten. 

Soorten hondenvoer

Er zijn heel veel verschillende soorten voeding en daarom kan de keuze voor het juiste voer lastig zijn. De enige manier om erachter komen is door het voer te testen. Probeer eerst brokken uit en werkt dit niet voor je hond dan kun je overstappen op vlees. Vlees is verkrijgbaar in een kant en klare vorm waarbij het verschilt per variant welke voedingswaarde het heeft. Heeft jouw hond last van zijn gewrichten? Dan kies je voor voer met meer vetten. Maar heb je een hond die snel dikker wordt? Dan kun je beter kiezen voor voeding met veel vezels en weinig vet om de stoelgang te stimuleren. Kijk naar de vacht, ontlasting en of de hond het lekker vind. Deze factoren bepalen of het de juiste voeding is voor jouw hond. Probeer bijvoorbeeld eens royal canin hondenvoer of ga prins hondenvoer bestellen. Door verschillende merken te proberen kom je er al snel genoeg achter welk voer het beste past bij jouw viervoeter. 

Kortom, het kiezen van de juiste voeding is niet makkelijk maar je komt er snel genoeg achter door het te laten testen door je hond zelf. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat de hond er blij van wordt want dan heb je er zelf ook het meeste plezier van.