/

Populaire kleine tattoos in 2021

In het nieuwe jaar worden natuurlijk ook weer nieuwe tattoos gezet. Maar wat zijn dit jaar populaire kleine tattoos en is het ander dan vorig jaar?

Trend tattoos

Op het gebied van tatoeages zie je ook elk jaar weer nieuwe trends verschijnen. Net zoals dat met kleding, kapsels, interieur en eigenlijk alles zo is. Vooral kleine tatoeages zijn trendgevoelig. De grotere stukken zijn namelijk vaker persoonlijk. Aangezien er dan een grote tekening op je huid wordt gezet. Dat betekent dat er een groot deel van je lichaam altijd bedekt is met deze tatoeage. Een grote tatoeage kost natuurlijk ook meer en het afwerken van een grote tatoeage kost ook meer tijd. Soms moet je er zelfs meerdere afspraken voor maken. Omdat het een grotere beslissing is, zijn deze grote tatoeages meer persoonsgebonden en minder trendgevoelig.

Kleine tattoos

De kleinere tatoeages zijn dus wel vaker trendgevoelig. Dat hoeft echter niet te betekenen dat jij rondloopt met een kleine tattoo die iedereen heeft. Integendeel! Elke tattoo is natuurlijk persoonlijk en jij laat hem zetten omdat jij het mooi vindt. Toch zie je in de stijl en de manier van tatoeëren ook trends en stijlveranderingen.

1. Handpoked tattoos

De afgelopen jaren heeft deze stijl zich al steeds meer laten zien en ook in 2021 breidt deze stijl zich uit. Handpoked legt eindelijk precies uit hoe het in zijn werk gaat. De tattoo wordt er met de hand opgezet. Dat betekent een kleine naald die steeds in inkt wordt gedoopt en met kleine prikjes je huid in gedrukt wordt. Door deze stijl van tatoeëren kan je hele fijne lijntjes maken en daarom is het ook perfect voor kleinere tatoeages. Met deze stijl kan er ook goed gebruik worden gemaakt van schaduwen of details. De binnenkant van een bloem kan bijvoorbeeld heel precies worden weergegeven met de kleine pokes. Dunne lijntjes, kleine tekeningen en minimalistische tattoos worden allemaal gezet met deze nieuwe populaire stijl. Deze manier van tatoeëren oogt ook iets natuurlijker, omdat het niet in de huid wordt gedrukt met een elektrische naald.

2. handversieringen

Tatoeages op handen of onderarmen werden vroeger vaak vermeden. Zo kon je met een flinke tattoo op je bovenarm nog prima je mouwen opstropen tijdens je werk. Tegenwoordig maakt dat steeds minder uit. Tatoeages zijn steeds meer geaccepteerd, ook bij de meeste banen. Langzaam maar zeker is dat dan ook terug te zien in tattootrends. Er worden steeds meer handversieringen gedaan. Bij mannen zijn kleine tattoos op de vingers al langere tijd populair, maar ook bij de vrouwen is dit steeds meer in trek. Met name een woord, kleine tekst of een simpele vorm. Soms zijn ze bijna onopvallend, waardoor het net zo sierlijk kan zijn als een ring om je vinger.

3. symbolische betekenis

Een tatoeage die iets voor jou betekent is niet per se iets nieuws. Toch is er langzaam waar te nemen dat steeds meer mensen een symbolische tattoo nemen. Dat kan zowel religieus als emotioneel zijn. Ook spirituele tekens worden steeds populairder. Bijvoorbeeld het teken voor hoop, verbinding of andere bijzondere betekenissen zijn steeds meer te zien. Ook in 2021 zet deze trend door.

4. Bloemen

Vooral bij vrouwen is deze trend populair. Een mooie of leuke bloem doet het altijd goed. Deze trend gaat namelijk heel goed hand in hand met de handpoked trend. Doordat de bloemen met de poketechniek zo goed gezet kunnen worden, is de trend door gaan groeien. Kleine details, mooie wuivende bloemen en dunne steeltjes of ingekleurde blaadjes kunnen prachtig worden weeggegeven op je huid. Het enige verschil dat we gaan zien in 2021 is dat de bloemen groter en groter worden. Bijvoorbeeld aan de binnenkant van je bovenarm of op je zij zijn populaire plaatsen om het bosje bloemen neer te zetten.

5. Planeten

Wat we ook veel zien is dat steeds meer mensen denken aan het grotere geheel. Dat betekent ruimte, sterren en planeten. Ook dit blijf een leuke optie voor een mooie kleine tattoo. Dit kan heel makkelijk gecombineerd worden met de zon, de maan en de sterren. Maar niet alleen een paar sterren en een rond planeet zijn populair. Ook sterrenbeelden en verwijzingen die persoonsgebonden zijn of met astrologie te maken hebben worden steeds populairder. Alsof we tezamen tot de conclusie gekomen zijn dat we echt maar een klein deel zijn van het grotere geheel.

6. Woorden

Dan hebben we nog de simpele, maar altijd mooie optie om voor woorden te gaan. Een woord kan veel betekenis voor je hebben, je door een periode in je leven heen slepen of je elke dag doen herinneren aan iemand. Een woord of een naam kan iets heel moois voor iemand betekenen. De binnenkant van je pols of elleboog, op je hand, in je nek, in je zij of zelfs op je voet. Eigenlijk kan een woord overal goed staan. Toch is het vaak wel leuk om hem te zetten op een plaats waar je hem zelf ook vaak kan zien.

7 Tekening

Dan zijn er natuurlijk ook nog de tekeningen. Deze zijn van alle tijden en gaan ook tijdloos mee. Toch zien we een kleine shift in de tekeningen. Ze bestaan bijvoorbeeld steeds vaker alleen uit de buitenste lijnen van een object en zijn steeds minder vaak ingekleurd. Een wereldbol bestaat bijvoorbeeld uit een rondje met de lijnen van de continenten en meer niet. Vroeger zag je dat die lijnen bijvoorbeeld werden ingekleurd met zwart. De open tatoeages geven het die minimalistische look die nu erg populair is.