//

5 Populairste winkelstraten van Nederland

Dat Nederland veel leuke straatjes heeft is wel duidelijk, maar wat zijn nou echt de populairste winkelstraten van Nederland en heb jij daar al eens wat gekocht?

Leukste straat verkiezing

Om je alvast een idee te geven van de veranderende trends is er elk jaar weer een verkiezing. Die verkiezing gaat om de allerleukste winkelstraat van Nederland. Daarbij wordt gekeken naar hoe de straat er uitziet, welke winkels er allemaal zitten en wat het publiek vindt. De verkiezing wordt al lang gedaan en een prijs winnen in deze categorie is natuurlijk fantastisch. Niet alleen voor de winkels in de straat en het winkelstraatje zelf, maar ook voor de gehele stad waarin de winnen straat zich bevindt. De eerste prijs winnen levert namelijk geheid meer toeristen op. Ook voor shoppers is het leuk om deze verkiezing te volgen. Dat geeft namelijk een leuke indicatie voor wat gezellig is en waar je volgende shopavontuur kan liggen.

Czaar Peterbuurt, Amsterdam

Zo is in 2015 de Czaar Peterbuurt in Amsterdam uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. Dat is natuurlijk alweer een tijdje geleden, maar minder gezellig is het er niet op geworden. Dit straatje heeft nog steeds alle charme in huis waarmee het de wedstrijd toentertijd heeft gewonnen. Dit straatje ligt aan de rand van het Centrum. Loop een eindje door de stad en je hebt het zo gevonden. In dit winkelstraatje heb je creatieve ondernemers, heerlijke horecazaakjes en unieke boetiekjes. De grote winkelketens zal je hier niet vinden en dat gaat de komende jaren ook niet gebeuren. Duik in het onbekende en laat je verrassen door de leuke vondsten die je ongetwijfeld zal doen in deze straat. Het is een middagje langswandelen helemaal waard.

Spiegelstraat, Bussum

Voor deze winkelstraat moet je afreizen naar ’t Gooi. Zoals je waarschijnlijk wel zal verwachten van ’t Gooi, zijn de meeste winkels hier niet de goedkoopste. Toch is het leuk om een keertje door deze straat heen te lopen en een kijkje te nemen in al deze luxe winkels. Wie weet zie je wel iets heel moois wat je nergens anders kan kopen. Dat is de investering dan misschien wel waard. Kijk binnen bij kleine winkeltjes, lifestyle shops en brasserieën. Neem een lekker hapje en verwen jezelf met een glas bubbels, nu je er toch bent.

De Kleine Kerkstraat, Leeuwarden

Ook dit is een van de prijswinnaars van de leukste straatjesverkiezingen en dat zelfs twee keer. In 2010 en in 2012 werd deze straat verkozen tot de leukste winkelstraat van Nederland. Het zorgt voor een leuk tripje richting het Noorden en misschien ben je hier nog nooit geweest. Maak een leuke stadswandeling en kom uit in de leukste winkelstraat. Hier vind je kleine winkeltjes met verschillende specialiteiten. Ook kan je hier unieke kleding vinden of een lekker bakje koffie in gezellig horecazaakje. Een leuke straat die veel te bieden heeft en net even wat anders in huis heeft dat de grootste winkelketens.

De Kalverstraat, Amsterdam

Als we het dan toch even over de populairste winkelstraten van Nederland hebben, moeten we dit pareltje toch even benoemen. Hij zit natuurlijk in een andere categorie dan de eerste drie straatjes, maar ook deze straat wordt elke dag druk bezocht. In tegenstelling tot de andere winkelstraten vind je hier wel de grote winkelketens zoals H&M, Zara, Footlocker en nog veel meer. De kalverstraat is ook een van de bekendste straten in Amsterdam en in Nederland. Vooral veel toeristen vinden hun weg naar deze winkelstraat. Het is natuurlijk dicht in het centrum en vlakbij toeristentrekpleister de Dam. Waar je wel rekening mee moet houden, zijn drukke winkels en lange rijen bij de kassa. Het is niet veel niets een van de populairste winkelstraten van Nederland. Ben je net iets meer opzoek naar de iets luxere merken? Dan kan je naar het broertje van de Kalverstraat, de P.C. Hoofdstraat en daar naar hartenlust shoppen.

Kleine Houtstraat, Haarlem

Voor iedereen die houdt van lekker eten, kleine unieke winkeltjes, een goede bak koffie en de leukste kleding wil shoppen, kan een enkeltje naar Haarlem boeken. De Kleine Houtstraat in Haarlem is waar je moet zijn. Deze ontzettend leuke winkelstraat geeft je alles waar je naar opzoek bent. De nieuwste kleding bij moderne winkelketens, maar ook unieke items in vintage winkels. Een gezonde smoothie of kleine lunch kan je hier wel vinden tijdens de winkelpauze. Kortom: een straat die je als fanatieke shopper en winkelliefhebber niet mag missen. Ook is het leuk om eens in een andere stad te kijken. Naast de Kleine Houtstraat heeft Haarlem natuurlijk nog meer te bieden.

Maak er een leuke trip van

Iedereen die wel eens met een goed gevulde winkeltas en nog veel energie thuiskomt, weet dat een dagje of middagje shoppen best leuk is. Toch is dit niet altijd voldoende. Zeker niet als je naar een leuke stad gaat die iets verder van je eigen woonplaats vandaan ligt. Dan kan je er net zo goed een leuk weekendje van maken.

Boek een gezellige slaapplaats midden in de stad en ontdek wat deze stad of regio allemaal te bieden heeft. Je zal vast een paar grote verrassingen tegenkomen op je pad. Om er helemaal een gezellig weekendje van te maken, kan je natuurlijk samen met een goede vriend(in), met het gezin of je partner. Het kan ook uitlopen tot een hele groepsreis. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Neem bijvoorbeeld de trein naar de bestemming en begin de reis direct goed. Dat wordt leuk shoppen!