Lief zijn voor jezelf houdt je scherp

Druk met het runnen van je onderneming en denk je daardoor geen tijd te hebben voor ontspanning? Tot ’s avonds laat doorwerken en na een korte nachtrust weer volop aan de bak? Kom op, dat houdt geen mens vol. Ook al denk je dat jij het als superman- of vrouw wel kan, op den duur gaat dit je opbreken. Met een burn-out of misschien nog erger als gevolg. Af en toe moet je even lief zijn voor jezelf en tijd nemen om te ontspannen. Zo’n korte break zorgt er juist voor dat je naderhand weer lekker scherp bent en de hele wereld weer aankunt.

Laat de romantiek hoogtij vieren

Is jouw partner ook zo druk en toe aan ontspanning? Dan kun je een weekendje weg met z’n tweeën boeken om beiden weer helemaal op te laden. Maar dit kan je ook gewoon thuis doen. Regel een oppas voor de kinderen en eventuele huisdieren, sluit de gordijnen en steek kaarsjes aan. Ga romantisch met elkaar in bad om daarna een comfortabel huispak aan te trekken die je het hele weekend niet meer uitdoet. Kijk samen jullie lievelingsseries en laat maaltijden aan huis komen. En het allerbelangrijkste: wees niet bereikbaar dus schakel de telefoons uit! Zo komen jullie echt tot rust. Wie weet bevalt zo’n relaxweekendje wel zo goed dat je er een maandelijks terugkerend ritueel van maakt.

Ga een stedentrip maken

In een andere omgeving kom je ook even helemaal lekker tot jezelf. Ga een andere stad verkennen en bekijk de plaatselijke bezienswaardigheden. Lekker rondslenteren, musea bezoeken en voldoende tijd voor een hapje en een drankje. Er zijn in Nederland en daarbuiten nog zoveel mooie steden om te ontdekken. Ben je een natuurliefhebber? Ook een meerdaagse wandel- of fietstocht zorgt ervoor dat je jouw hoofd even helemaal leeg maakt en weer bruisend van energie aan het werk gaat.

Fitness of wellness

Waar de een zweert bij een intensieve fitnesstraining in de sportschool zweet een ander liever in de sauna. Beide opties kunnen een bron van ontspanning zijn waarmee je de batterij weer volledig oplaadt. Ben jij het type dat heerlijk relaxt tijdens een hot stone massage, een Turks stoombad en een saunabeleving met een opgieten? Boek dan een wellness weekendje voor jou en je vrienden. Om het een extra dimensie te geven laat je voor allen handdoeken bedrukken om mee te nemen. Of laat voor iedereen badjassen bedrukken met een opvallende tekst. Je zult zien, na zo’n wellness ervaring voel je je als herboren en sta je weer volledig op scherp.

Voeding en rust

Tot slot nog een tip om te allen tijde gefocust te zijn. Probeer zoveel mogelijk gezond te eten zodat je de broodnodige voedingsstoffen en vitaminen binnenkrijgt. Een goed en stevig ontbijt zorgt er in ieder geval voor dat je de hele werkdag alert bent. Na een drukke dag een gezonde maaltijd, even ontspannen en op tijd naar bed zorgt er tevens voor dat je ’s ochtends weer vol energie aan een nieuwe dag begint.

Redactie Snizoo

Welkom op Snizoo.nl! Als gepassioneerde auteur op het gebied van ondernemen, geldzaken en andere interessante onderwerpen probeer ik je te voorzien van de beste tips en informatieve artikelen. Voor onze artikelen doen wij gedegen onderzoek en proberen meerdere kanten te belichten.