Zo leer je grondig een toilet te reinigen 

Het toilet reinigen, het is en blijft een rot klus. Met deze tips gaat het sneller en reinig je de toilet grondig. 

Het is belangrijk om regelmatig een toilet grondig te reinigen. Een toilet is namelijk het onderdeel in de school dat de meeste bacteriën draagt van ze allemaal. Ga je beginnen aan een grote scholen schoonmaak, dan is het toilet zeker een onderdeel dat goed de tijd nodig heeft. Een beetje bleek is niet de oplossing. Wij vertellen je in een aantal makkelijke stappen hoe bacteriën laat verdwijnen als sneeuw voor de zon.  

Hoe vaak reinig je een toiletpot? 

Een vraag die toch nog veel mensen zich stellen is hoe vaak moet ik een toiletpot reinigen? In een school kunnen we hier heel duidelijk over zijn. Minimaal 1x per dag en misschien wel twee keer per dag. Ben jij een vast schoonmaker bij een basisschool of middelbaar onderwijs? Dan is het beste om in de middag en aan het eind van de dag de toiletten te reinigen. Er gaan zo veel kinderen en leerlingen naar het toilet op één dag, dat dit wel van jou als schoonmaker wordt verwacht. 

Welke schoonmaakmiddelen gebruik je voor het toilet? 

Een andere vraag die veel schoonmakers zich afvragen is: welke schoonmaakmiddelen gebruik ik voor het toilet? En misschien ook wel in welke volgorde je ze moet gebruiken. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet hoe een schoonmaakbedrijf scholen het ook zou doen: 

Toiletreiniger 

Begin met een normale reiniger en gebruik hiervoor ook handschoenen. Deze toiletreiniger is eigenlijk het eerste product dat je gebruikt. Deze kan je ook gebruiken voor het schoonmaken van bijvoorbeeld de tegels en de deurklinken. 

Hygiënische toiletgel 

Maak je twee keer per dag het toilet schoon? Dan is het goed om een toiletgel te gebruiken waarmee je lichte kalkaanslag uit de pot kan ontdoen. Deze zorgt ook voor een langere frisse geur in het toilet. 

Sterke toiletgel 

Aan het einde van de dag is het tijd voor de meest grondige schoonmaak. Aangezien de leerlingen en kinderen al zijn vertrokken kan dit wat langer intrekken. Dit zorgt ervoor dat al het vuil wegloopt, maar ook dat de pot niet verstopt raakt. 

Bruine aanslag verwijderen uit de toiletpot 

Na verloop van tijd kan het zijn dat er zich bruine aanslag voordoet op de toiletpot. Dit is niet gek, want een toiletpot wordt met de jaren ouder. Dit is een laag van vuil en ziet er vaak toch een beetje smerig uit. Maar dit kan je ook schoonmaken. Dat doe je als volgt:

Gebruik renovatiegel voor deze hardnekkige aanslag. Hiervoor neem je ook een paartje met goede handschoenen en een flinke borstel in de aanslag. Dit kan flink hardnekkig zijn waardoor je vaak goed moet poetsen. Maar uiteindelijk zal het je een schone toiletpot opleveren en dat is waar jij als schoonmaker blij van wordt. 

Wil jij opvallen als schoonmaker en langer blijven werken voor het schoonmaakbedrijf, of voor een bepaalde school? Neem dan je klussen serieus. Jij zal als schoonmaker opvallen waardoor je misschien wel meer kan verdienen.