Drie handige weetjes voor jou als ondernemer

Je hebt je eerste stap als ondernemer gezet. Je bent bij de Kamer van Koophandel geweest en de inschrijving van je bedrijf is binnen. Leuk, want als ondernemer bepaal je zelf wat je doet binnen jouw bedrijf. Maar er zijn ook risico’s waar je tegen aanloopt. Natuurlijk is er de administratie, de belastingen die je moet betalen en andere verplichtingen, maar er zijn meerdere zaken zoals verzekeringen, het regelen van een auto van de zaak en het investeren. In dit blog helpen we jou een handje op weg om jouw onderneming tot een succes te maken! 

1. Investeren

Veel ondernemers vinden het lastig om geld uit te geven wanneer ze net beginnen met ondernemen. Maar om geld te kunnen verdienen moet je dit ook durven uit te geven. Zorg wel dat je geld uitgeeft aan de juiste zaken. Zo zijn marketingcampagnes bij de start van jouw onderneming erg belangrijk. Op deze manier zet je jouw bedrijf op de kaart. Houd wel goed je budget in de gaten en maak een strategische planning waarin jij gaat investeren. Houd je financiële zaken op orde. Zorg voor een goede boekhouder of gebruik een programma om je financiën overzichtelijk te houden.

2. Een bedrijfsauto

Wanneer je voor je bedrijf veel afstanden aflegt is het handig om een auto van de zaak aan te schaffen. Dit heeft veel voordelen. Zo zijn de kosten die je maakt voor brandstof, onderhoud, parkeervergunningen, parkeerkosten en reparatie aftrekbaar van de winst. Ook de btw die je betaalt mag je terugvragen. Zorg wel dat je een overzichtelijke rittenregistratie en kilometerregistratie bijhoudt. Zo voorkom je boetes en naheffingen en kan je gemakkelijk een bewijsstuk aanleveren als de Belastingdienst hierom vraagt. Heb je een voertuig binnen je onderneming waarmee werknemers goederen vervoeren? Dan is het belangrijk om een bestuurderskaart aanwezig te hebben in het voertuig. Deze persoonsgebonden kaart registreert data die nodig is wanneer er een controle plaats vindt. 

3. Uitbesteden

Wees als ondernemer niet bang om advies te vragen. Het is normaal dat je niet alles zelf kan en weet. Een onderneming in je eentje draaiende houden is lastig en vaak ook eenzaam. Daarnaast is het fijn om bezig te zijn met hetgeen waar jij goed in bent en passie voor hebt. Daarom is uitbesteden een belangrijk onderdeel binnen ondernemen. Waarom zou je een taak zelf uitvoeren als dit iemand anders zijn expertise is? In de tijd die jij bespaart om dit jezelf aan te leren en deze taak uit te voeren kan jij bezig met de taken die je echt voldoening geven. Zorg dat je ook vrije tijd over houdt om leuke dingen te doen met geliefden. Dit zorgt voor ontspanning en creatieve ideeën die je, wanneer je weer aan het werk gaat, kan toepassen. Als laatste tip willen we je meegeven: wees niet bang om te falen. Van fouten maken leer je. Er is een grote kans dat hetgeen wat jij in je hoofd hebt zitten niet direct lukt, en dat is geen probleem. Twijfel niet aan jezelf en ga ervoor!