Deze 4 items kun je inleveren bij goudhandelaren! 

Misschien dat je er wel eens langs bent gelopen in de stad, een goudhandelaar. In alle grote steden zijn ze te vinden. Er staat dan heel groot op hun winkel dat je daar goud kan inleveren. Alleen wat kun je hier dan precies inleveren? Misschien heb jij thuis wel wat liggen, waarvan je helemaal niet weet dat het waarde heeft! Daarom hebben wij de volgende producten op een rijtje gezet van wat je kan inleveren bij een goudhandelaar!

Sieraden

Wat het meest wordt ingeleverd bij een goudhandelaar zijn sieraden. Je komt ze vaak ook bij mensen tegen om de hals, pols of vingers. Sieraden kunnen bestaan uit gouden kettingen, armbanden, oorbellen, ringen en broches. De staat van de sieraad maakt niet uit. Of het sieraad nou kapot is, versleten of niet meer wordt gedragen.


De goudhandelaar zal de waarde van het sieraad bepalen op basis van de zuiverheid van het goud, het gewicht en de actuele marktprijs van goud. Houd er wel rekening mee dat sieraden zijn versierd met bijvoorbeeld edelstenen, zoals diamanten, rubies of saffieren. Deze worden niet samen met het goud beoordeeld, wat de waarde van het goud mogelijk minder maakt.

Munten

Waar je natuurlijk ook wel eens van hebt gehoord zijn gouden munten. Van kinds af aan leer je al dat gouden munten veel waard zijn, omdat in kinderfilms de schatkist altijd gevuld is met goud. Gouden munten hebben over het algemeen een hogere waarde dan sieraden van dezelfde grootte of gewicht. Er zijn veel verschillende soorten gouden munten die kunnen worden ingeleverd bij een goudhandelaar. De waarde van de gouden munt wordt bepaald op basis van de zuiverheid van het goud, het gewicht en de zeldzaamheid van de munt.

Staven

Naast dat je dus gouden sieraden en gouden munten kunt inleveren, kun je ook gouden staven inleveren. Gouden staven zijn over het algemeen de meest waardevolle items die kunnen worden ingeleverd bij een goudhandelaar. Deze staven zijn over het algemeen verkrijgbaar in verschillende gewichten. Dit varieert van 1 gram tot 1 kilogram. De waarde van de gouden staven wordt bepaald op basis van de zuiverheid van het goed en het gewicht.

Tandheelkundig goud

Waarschijnlijk denk je er niet snel aan wanneer we het hebben over het inleveren van goud, maar in sommige gevallen kunnen mensen tandheelkundig goud inleveren bij een goudhandelaar. Dit is goud dat in de tanden en kiezen is gebruikt als vulling of kroon. Hoewel dit niet de meest voorkomende vorm van goud is die wordt ingeleverd, kan het wel waardevol zijn vanwege de hoge zuiverheid van het goud.

Laat de waarde bepalen door een professional 

Het is belangrijk om te weten dat de waarde van goud kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de zuiverheid van het goud, het gewicht en de actuele marktprijs van goud. Het is daarom aan te raden om de waarde van het goud te laten bepalen door een professionele goudhandelaar zoals bijvoorbeeld bij Feddema.nl, voordat je besluit het in te leveren voor geld. Bij een goudhandelaar kun je er zeker van zijn dat je een eerlijke prijs krijgt voor je goud, ongeacht het type item dat je in