Overstappen of niet: zo maak je de keuze

Vraag je je af of je nog wel op je plek zit bij je huidige provider van internet, en eventueel ook telefonie en/of televisie? Of heb je anderen horen praten over hoe zij overstapten naar een andere partij, en daardoor nu een stuk minder betalen in de maand, of gebruik kunnen maken van allerlei extraatjes die jij niet tot je beschikking hebt? Dan kan het de moeite waard zijn om eens te gaan onderzoeken of overstappen ook voor jou een goede keuze is.

Wat biedt je huidige provider?

Voor je kunt bepalen of het slim is om over te stappen, moet je heel goed weten wat je nu hebt. Veel mensen hebben dat niet zo 1, 2, 3 paraat, dus zoek het indien nodig even op. Wat kost je huidige abonnement, en hoeveel krijg je daarvoor? Wat is de snelheid van je internetverbinding, en wat is er geregeld bij storingen? Hoeveel tv-zenders heb je tot je beschikking, en hoeveel betaal je precies voor dat deel van je abonnement? En zit er ook (vaste) telefonie in je abonnement misschien, en gebruik je dit ook echt?

Door in kaart te brengen, en daarbij ook je tevredenheid over de provider waar je nu zit mee te nemen, krijg je een goed beeld van wat je hebt, voor je gaat kijken wat je ergens anders kunt krijgen. Wel zo handig, want dan weet je tenminste ook echt wat je aan het vergelijken bent. Overigens is het altijd goed om je huidige provider eens te bellen en te vertellen dat je overweegt over te stappen, omdat je het gevoel hebt dat je elders meer kunt krijgen dan bij hen het geval is. Zo merk je meteen hoe graag ze je als klant willen behouden. De kans is aanwezig dat ze je namelijk een mooi aanbod mogen doen als je toch blijft, iets wat je zeker in je beslissing mee kan nemen.

Je kunt zien dat veel mensen bezig zijn met overstappen. Zo is bijvoorbeeld het zoekwoord korting, abonnement, kpn glasvezel, internet, kpn iphone 14, kpn zakelijk internet, kpn weekenddeal erg populair te laatste weken.

Wat kun je ergens anders krijgen?

Weet je precies wat je hebt (of eventueel kunt krijgen) bij je huidige aanbieder, dan ga je je provider vergelijken met anderen. Dat gaat het makkelijkst en snelst via een goede vergelijkingssite, waar alles al netjes voor je op een rijtje staat. Je kunt uitsluitend internet abonnementen vergelijken, maar ook combi-pakketten waar ook televisie en/of telefonie in zitten kunnen op deze manier makkelijk onder elkaar worden gezet. Let vervolgens goed op de prijzen die providers vragen, maar ook naar wat je daar precies voor krijgt. Het kan zijn dat bepaalde zenders waar je bij de ene provider extra voor moet betalen bij de ander al in een pakket zijn opgenomen, bijvoorbeeld. Goed vergelijken helpt je om de juiste beslissing te maken: ga je overstappen of niet, en zo ja, naar welke nieuwe provider?