Hoe kun je het starten van een blog zo makkelijk mogelijk maken?

Wil je een blog beginnen omdat je een alternatieve manier zoekt om inkomsten te genereren? Vaak lees je dat een blog een ideale manier is om voor een passief inkomen te zorgen. Dat is een beetje rooskleurig voorgesteld, want een succesvol blog opstarten brengt een hoop werk met zich mee. Gelukkig kun je veel van dat werk uitbesteden, zodat je je kunt concentreren op het leukste gedeelte van het bloggen, namelijk het schrijven van goede blogartikelen. Met deze tips maak je het starten van een blog zo makkelijk mogelijk. 

Kies een onderwerp uit waar je veel over te vertellen hebt en echt interessant vindt

Het lijkt makkelijk om een populair onderwerp uit te kiezen om over te gaan bloggen, bijvoorbeeld cryptovaluta of woon ideeën. Maar als je dat onderwerp eigenlijk helemaal niet interessant vindt, gaat het je niet lukken om elke week weer een artikel op je blog te posten. Kies daarom een onderwerp uit waar je veel over hebt te vertellen en oprecht interessant vindt. Je weet dat je een goed onderwerp te pakken hebt als je zonder enige moeite al een stuk of tien ideeën voor artikelen kunt bedenken. 

Gebruik makkelijke templates om een blog te maken

Vind je het leuk om te schrijven, maar zie je ertegenop om een website te maken voor je blog? Een website maken voor je blog hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt bijvoorbeeld in WordPress of Blogger met de handige templates die ze bieden binnen een uur een website voor je blog hebben opgezet. Vind je het toch lastig om helemaal zelf een website voor je blog te maken, dan kun je het jezelf nog makkelijker maken door iemand in te huren die een WordPress site voor je maakt.

Gebruik online tools om zoekwoorden te analyseren

Wil je ervoor zorgen dat je blog een succes wordt, dan moet je niet alleen schrijven wat jou interesseert, maar ook wat mensen graag willen lezen. Je kunt erachter komen wat mensen graag willen weten door de zoekwoorden te analyseren. Zoekwoorden zijn de woorden die mensen intypen als ze bijvoorbeeld in Google iets willen opzoeken. Je kunt met online tools als Google Ads zoekwoordplanner en Ubersuggest zien welke zoekwoorden op dit moment populair zijn en hoeveel het zoekwoord wordt gebruikt. Ben je bijvoorbeeld aan het bloggen over cryptovaluta en zie je dat er veel wordt gezocht naar de combinatie crypto en NFT’s dan is er waarschijnlijk wel animo naar een artikel hierover. 

Gebruik linkbuilding om hoog in de zoekresultaten bij Google te komen

Nog belangrijker dan een blog wat mensen willen lezen is de vindbaarheid van je blog. Je blog kan fantastische content bevatten, maar als niemand het kan vinden zal je er niets mee kunnen verdienen. De vindbaarheid van je blog kun je vergroten door linkbuilding. Met linkbuilding kun je ervoor zorgen dat er veel links van andere websites naar jouw blog komen. Je kunt dat doen door content te plaatsen op andere websites die een link bevatten naar jouw blog. Wil je op een makkelijke manier meer links creëren, dan kun je linkbuilding uitbesteden aan een bureau dat daarin is gespecialiseerd. 

Redactie Snizoo

Welkom op Snizoo.nl! Als gepassioneerde auteur op het gebied van ondernemen, geldzaken en andere interessante onderwerpen probeer ik je te voorzien van de beste tips en informatieve artikelen. Voor onze artikelen doen wij gedegen onderzoek en proberen meerdere kanten te belichten.