Dit zijn de beste hardcore outfits!

Kan jij hardcore muziek wel waarderen? En kan jij je wel vinden in de gabbercultuur? Hardcore is een muziekgenre dat zich kenmerkt door de snelle en harde bassdrumtempo. Dit tempo ligt gemiddeld tussen de 160 en 200 bpm. Het bpm staat voor het aantal beats per minuut. Maar hardcore is tegenwoordig meer dan slechts een muziekgenre. Voor sommigen is het een levensstijl geworden. Maar waar ligt precies de oorsprong van hardcore? En houdt deze levensstijl precies in? Het beperkt zich namelijk niet tot de muziek, maar je kunt ook gave hardcore kleren dragen. Wij hebben alles wat je moet weten over hardcore op een rijtje gezet voor jou. Lees dus verder als je alles hierover te weten wilt komen!

Oorsprong

De oorsprong van hardcore ligt bij drie andere muziekgenres. De acid house uit Chicago, de new beat uit België en de techno uit Detroit hebben invloed gehad op hardcore zoals wij de muziekgenre nu kennen. In 1990 verschenen de eerste platen met hardcore muziek. Het was een eigen geluid voor die tijd. Wist je dat hardcore is ontwikkeld in Nederland? Sterker nog, ons land heeft hardcore op de kaart gezet door verschillende hardcore-evenementen en feesten. Rotterdam wordt nog steeds gezien als de thuisbasis van deze muziekgenre. In het buitenland wordt het zelfs ‘Rotterdam hardcore’ genoemd. Hieruit is ook de gabbercultuur ontstaan. Tegenwoordig kennen we veel varianten van hardcore zoals terror, industrial en happy hardcore. De meest bekende variant van hardcore is de mainstream variant. Dit is in het algemeen vaak ook de meest toegankelijke variant van hardcore. De mainstream variant van hardcore begint meestal standaard met een intro en bevat voornamelijk film- en of rapvocalen naast de breaks en de melodie.  Vooral in Europese landen is de hardcore-scene bekend, maar buiten Europa is het minder bekend.

Gabbercultuur

Wist je dat de gabbercultuur de enige Nederlandse subcultuur is die het ook ooit gemaakt heeft in het buitenland? Binnen de gabbercultuur wordt een persoon ook wel een ‘gabber’ of een ‘gappie’ genoemd. Dit betekent vriend of maat. De kledingstijl die hierbij hoort, kenmerkt zich door een trainingspak, een bomberjack en de klassieke Nike Air Max schoenen. Dit droeg men destijds al, maar tegenwoordig kun je nog steeds hele gave hardcore kleding kopen. Veel mannen binnen de gabbercultuur zijn kaal en vrouwen hebben wel eens de zijkanten opgeschoren. Maar dit zie je ook wel eens andersom.

Hakken

Een gabber of gabberin danst op hardcore niet hetzelfde als op andere muziekgenres. Het is de bedoeling dat je los gaat op de muziek door te hakken of ook wel te hakkûh! Een feest mag namelijk niet ontbreken aan de schopbewegingen. Het is de bedoeling dat je als het ware schopt op de beat. En dit gaat snel! Zonder te hakken ben je namelijk een zwabber, of ook wel geen ‘echte’ gabber. Ook al is het tegenwoordig wel sneller geaccepteerd in de hardcore-scene om niet in de oorspronkelijke gabberoutfit gekleed te gaan. Het gaat uiteindelijk om de positieve feeststemming en de gedeelde liefde voor goede hardcore muziek!