Dit is een van de meest populaire Rolex modellen

Dit is een van de meest populaire Rolex modellen

De Rolex Batman GMT-Master II is een van de meest gewilde horloges van Rolex, geliefd bij zowel horlogeliefhebbers als beroemdheden. Deze bijnaam, “Batman”, is ontstaan vanwege de opvallende blauw-zwarte bezel die doet denken aan de kleuren van de beroemde superheld. Dit iconische horloge combineert functionaliteit, stijl en vakmanschap, en heeft een fascinerende geschiedenis en indrukwekkende technische specificaties.

De Oorsprong van de Bijnaam “Batman”

De bijnaam “Batman” verwijst naar de blauw-zwarte keramische bezel van de Rolex GMT-Master II. Deze kleurencombinatie werd geïntroduceerd in 2013 en riep onmiddellijk associaties op met de donkerblauwe en zwarte kleuren van de caped crusader, Batman. De naam werd snel populair in horlogekringen en is sindsdien een informele maar veelgebruikte benaming voor dit specifieke model.

Uitgebracht in 2013: De Eerste “Batman”

De Rolex GMT-Master II met de referentie 116710BLNR werd in 2013 geïntroduceerd en markeerde een mijlpaal voor Rolex. Het was het eerste horloge dat een tweekleurige bezel van keramiek had, een prestatie die destijds werd gezien als een technisch meesterwerk. De cerachrom bezel, zoals Rolex het noemt, is krasbestendig en behoudt zijn kleuren zelfs na jarenlang gebruik.

De Evolutie: Referentie 126710BLNR

In 2019 introduceerde Rolex een nieuwe versie van de Batman GMT-Master II, de referentie 126710BLNR. Deze nieuwe referentie bracht enkele significante updates ten opzichte van zijn voorganger. Een van de meest opvallende veranderingen was de introductie van het Jubilee-bandje, dat het horloge een klassieke en verfijnde uitstraling geeft. Daarnaast beschikt de 126710BLNR over het nieuwste kaliber 3285, wat zorgt voor verbeterde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

Technische Specificaties

De Rolex Batman GMT-Master II staat bekend om zijn geavanceerde technische specificaties en duurzame ontwerp. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

  • Kaliber 3285: De 126710BLNR is uitgerust met het kaliber 3285, een automatisch uurwerk dat een aanzienlijke verbetering biedt in termen van precisie en energiereserve. Het kaliber heeft een energiereserve van ongeveer 70 uur, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van zijn voorganger.
  • Cerachrom Bezel: De tweekleurige cerachrom bezel is niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar ook functioneel. Het is krasbestendig en bestand tegen vervaging, wat ervoor zorgt dat het horloge er jarenlang als nieuw uit blijft zien.
  • GMT-functie: Een van de belangrijkste functies van de GMT-Master II is de mogelijkheid om de tijd in twee verschillende tijdzones tegelijk weer te geven. Dit maakt het horloge ideaal voor reizigers en professionals die vaak tussen verschillende tijdzones pendelen.
  • Jubilee- en Oyster-bandjes: De 116710BLNR werd geleverd met het klassieke Oyster-bandje, terwijl de 126710BLNR werd geïntroduceerd met het Jubilee-bandje. Beide bandjes zijn gemaakt van roestvrij staal en bieden uitstekende duurzaamheid en comfort.
  • Kast en Waterbestendigheid: De kast van de GMT-Master II is gemaakt van Oystersteel, een bijzonder corrosiebestendige legering. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter, wat het geschikt maakt voor zwemmen en andere watersporten.

Conclusie

De Rolex Batman GMT-Master II is meer dan alleen een horloge; het is een symbool van innovatie, stijl en uitzonderlijk vakmanschap. Van de introductie van de blauw-zwarte cerachrom bezel in 2013 tot de updates in 2019, heeft dit model een speciale plaats veroverd in de wereld van luxe horloges. Met zijn geavanceerde technische specificaties, veelzijdige ontwerp en iconische uitstraling, blijft de Rolex Batman een favoriet onder verzamelaars en liefhebbers wereldwijd. Of het nu gaat om de 116710BLNR of de 126710BLNR, de Rolex Batman blijft een meesterwerk dat de tand des tijds doorstaat.