//

5 Beste Tattoo Shops van Nederland in 2021

Een tattoeage is niet niks. Hij staat voor altijd op je huid en het kost je ook een paar centen. Daarom ga je niet naar de eerste de beste, maar alleen naar de allerbeste. Wat zijn de 5 beste tattoo shops van Nederland in 2021?

Tattoo-cultuur

Langzaam maar zeker wordt de tattoo-cultuur in Nederland groter en ook meer geaccepteerd. Dat wil zeggen: steeds meer mensen nemen een tattoo, tatoeages worden steeds populairder en dat betekent dat er ook meer tattoo artsist zijn en er ook steeds meer shops in Nederland zijn. Er is dus behoorlijk wat keus als het gaat om iemand die jouw tattoo kan zetten. Zo heeft iedereen ook zijn of haar eigen stijl. Vaak is het goed om even te kijken naar het soort tattoo dat je wil laten zeggen en wie in die stijl uitblinkt. Niet elke tattoo wordt namelijk met dezelfde techniek gezet.

Old school/Bold

Deze tatoeages ken je ongetwijfeld. Het zijn ook wel de zeemanstaoeages van vroeger. Vaak met dikke lijnen en veel kleur. De plaatjes hebben veelal iets weg van cartoons of simpele figuren, maar worden prachtig afgemaakt met kleur en schaduw. Een tattoo voor de liefhebber

Realistic/ Black and grey

De naam zegt het al: deze stijl is voor realistische tatoeages. Of dan nou een portret moet zijn of en duidelijk letterspel. Vaak worden deze tekeningen zonder kleur afgewerkt en lijken ze schilderachtig.

Modern dots

Modern dots wordt meestal met de hand gezet in plaats van met een tattoomachine. De kleine stipjes of ook wel dots genoemd, kunnen eigenlijk niet zorgvuldig met zo’n machine gezet worden. De stijl van deze tattoos is vaak minimalistisch en gedetailleerd. Omdat je met een enkele kleine naald werkt in plaats van een machine kan je heel gericht prikken. Daardoor ontstaan veel gedetailleerde tattoos met schaduwspel en fijne lijntjes. Een erg populaire stijl onder vrouwen op dit moment.

Maori/Japans

De naam van deze stijl doet je vast denken aan de Maori. De eerste bewoners van Nieuw-Zeeland. Zij hadden altijd prachtige kunstwerken op hun hele lijf getatoeëerd. De bekende stijl is zo populair, dat vele mensen zo’n tatoeage ook op hun huid willen meedragen. Het unieke aan deze tatoeages is dat elk lid van een stam zijn eigen unieke tatoeages had. Vaak werd een tattoo in het gezicht aangebracht, maar ook op armen, billen en dijen. Het begon meestal met het verbergen van krassen op de huid, maar werd laten een groots en bekend fenomeen.

5 Shockstar Ink

Een gezellige en uitstekende tattoo shop die van alle markten thuis is, kan je vinden in Dedemsvaart. Bij Shockstar Ink word je eerst uitgenodigd voor een goede kop koffie en een brainstormsessie voor je nieuwe tatoeage. Dankzij hun veelzijdigheid en ervaring kan je voor elk soort tatoeage hier terecht. Het fijne van deze shop is dat je een tatoeage krijgt die 100% aansluit bij jouw persoonlijkheid en zij voor het allerbeste resultaat gaan. Je bent dus veilig in hun handen. Ga voor prachtige kleuren of diepe contrasten, maar blij loop je zeker de deur uit.

4 My Precious Ink

Als je gaat voor een tattoo is de nieuwste stijl: watercolor, dan moet je bij My Precious Ink zijn. Eigenaresse Amanda heeft niet alleen een achtergrond in beeldende kunst, maar in het nieuwe genre is ze een echte uitblinker. Het is een kunstig werkje, maar de eigenaresse doet het allemaal met plezier. De mooiste combinaties van kleuren, vormen, schaduwen en vlekken komen tezamen als een mysterieus schilderij op je huid. Ben je fan van de felle kleuren en elegante stijl? Dan is deze shop misschien de beste voor jou.

3 Black Sword tattoo Parlour

Deze tattoo shop uit Apeldoorn heb je misschien al eens voorbij horen komen tijdens je zoektocht naar een shop. Black Sword Tattoo parlour is namelijk geen kleine naam in de tattoowereld. Dat komt mede doordat er verschillende artiesten zitten die allemaal hun eigen specialisme hebben. Daardoor kan je met elke wens naar binnen stappen en de juiste tattoo artist kan je direct verder helpen. Denk daarbij aan dotwork, mandala’s, lettertypes en cartoons. Wil je nog met een extra blinkertje de deur uit? Dan kan. Ze zetten er namelijk ook piercings.

2 Chris Ink Tattoo

In het noorden van Nederland zitten ook een heleboel goede tattoo shops. Bij Chris Ink Tattoo in Roden vind je dan ook de beste. Deze beste man maakt van elke tatoeage een waar kunstwerk en dat is wat je wil. Zijn specialiteit ligt hem in natuurlijke elementen, dierenmotieven en een prachtig schaduwspel. Zijn tatoeages kunnen ook behoorlijk fantasierijk uitvallen, maar kunnen ook waarheidsgetrouwe portretten zijn. Het is maar net waar jij voor gaat.

1 Art Castle Tattoo

Dan hebben we nog Art Castle Tattoo. Deze tattoo shop vind je in Zeist en hoort absoluut thuis is dit rijtje. Deze shop maakt namelijk alleen maar tatoeages op bestelling. Het traject duurt misschien iets langer, maar dan heb je er ook wat aan. Je kan de artiesten een ontwerp of idee opsturen en dan gaan zij er voor je mee aan de slag. Ze maken van elke tatoeage een uniek kunstwerk. Ze werken dan ook het liefst met jouw eigen ontwerpen en schetsen. Ze voegen er zelf hun kennis en creativiteit aan toe en geven je een 100% uniek ontwerp. Mocht je een afspraak bij deze shop kunnen bemachtigen, dan word je sowieso niet teleurgesteld. Weet jij al wat de volgende gaat worden?