Wat is de verwachting van Dogecoin op de cryptomarkt in 2022?

Van Dogecoin heb je misschien al gehoord, maar wist je dat het een memecoin is? Eigenlijk dus een internethype, maar eentje die bijzondere verwachtingen heeft voor 2022.

Investeren in Dogecoin

De Dogecoin verwachting van 2022 is iets waar veel mensen echt naar uitkeken hebben. Dogecoin is namelijk een erg populaire coin en hij heeft een grote achterban van trouwe volgers. Daarom is de coin de laatste tijd ook vrij stabiel. Niet de volgers, maar meer het feit dat weinig grote investeerders zich bezighouden met deze coin, maakt het een lastige om het volle vertrouwen in te hebben. Toch kan je zien dat de grote achterban die in Doge gelooft, hun geld niet meer van de coin afhaalt. Er zijn genoeg mensen die geloven dat Doge zijn all time high weer kan halen of daar zelfs voorbij kan schieten. Met de kracht van het internet achter deze coin, weet je het maar nooit.

Wat is de verwachting van Dogecoin voor dit jaar?

Gelukkig kan alles snel veranderen en kan Dogecoin dus ook flink de lucht inschieten. Het voorspellen van de koers en de bijkomende prijzen is natuurlijk altijd lastig. Experts schatten wel in dat Dogecoin gaat aantrekken. Dat komt omdat de coin al een keer een hogere waarde heeft gehaald. Een kijkje in de koers leert je al gauw dat het één enorme steile piek was die rond de 0.50 eurocent heeft gezeten. Daarna is de coin weer afgezakt tot een gemiddelde van 0.20 cent. Mocht de coin weer de waarde van een euro krijgen, kan je je inleg al gauw verdubbelen. Dat zijn leuke statistieken, maar zeker weet je het nooit. De verwachtingen gaat van voorzichtig optimistisch, naar enorm positief. De coin zou zo tussen de 0.40 cent en een euro kunnen gaan zitten, maar alles blijft onzeker.

High risk, high reward

Voor veel mensen is Dogecoin een leuke investering naast de rest van hun coins of andere investeringen. Dat komt met name door de high risk, high reward factor die Doge met zich meedraagt. Zo’n memecoin kan ineens heel hard stijgen. Als je daar flink wat geld in stopt en zo’n munt verdubbeld ineens, dan kan je flinke winsten behalen en winst is natuurlijk waarvoor je meedoet. Stap je namelijk op precies het goede moment uit? Dan ga je er met alle winst van de kleine coin vandoor. Maar zoals al eerder gezien werd bij Doge, is de piek vaak een zeer steile, maar zeer korte piek. Ben je te laat met uitstappen? Dan heb je niet alleen alle winst gemist, maar is het ook goed mogelijk dat je er zelfs op bent achteruitgegaan.

Beginnen met investeren in cryprocurrency

Wil je net beginnen met cryptocurrency en gaat dit je allemaal een beetje de pet te boven? Maak je geen zorgen. Beginnen met crryptocurrency hoeft helemaal niet lastig te zijn. Lees je goed in in de wereld van de cryptocurrency. Dat kan je gewoon doen op internet. Zoek coins uit die je interessant lijken, zoals bijvoorbeeld Dogecoin. Kijk goed naar wat de verwachtingen zijn en wat voor geld je kan inzetten op coins. Investeer altijd met geld dat je kan missen. Lees veel blogs en kijk naar goede bronnen om je kennis te vergroten. Vermijd influencers of andere bedrijven die pakketten aanbieden. Zij krijgen vaak betaald om bepaalde informatie juist wel of juist niet te vertellen en bovenal: houd je hoofd koel.