5 redenen om rolcontainers te gebruiken in je magazijn

5 redenen om rolcontainers te gebruiken in je magazijn

Een magazijn is een wereld op zich. Allerlei processen spelen zich daar af en het is natuurlijk zaak dat die gestroomlijnd en efficiënt verlopen. Dat bereik je deels door goed te organiseren en deels door de instelling van je personeel. Maar dat is nog niet alles. Want ook de materialen die je gebruikt ter ondersteuning van je magazijn, spelen een belangrijke rol in hoe efficiënt je magazijn werkt. In het kader daarvan bespreken we vijf redenen om rolcontainers te gebruiken in je magazijn.

Spaar de ruggen van je personeelsleden

Het kan zwaar zijn om in een magazijn te werken. Vaak moeten er spullen verplaatst worden, en niet zelden gaat het om een aanzienlijk gewicht. Als je gewend bent dat je veel moet tillen, ben je maar wat gelukkig als je opeens een rolcontainer tot je beschikking hebt. Met rolcontainers kun je de ruggen van je personeelsleden sparen, omdat ze zo op een laagdrempelige manier zware goederen en pakketten kunnen vervoeren. Zo kun je ook (langdurig) ziekteverzuim voorkomen van mensen die lichamelijke problemen ontwikkelen door hun werk.

Sneller meerdere zaken verplaatsen

Ook in het kader van efficiëntie, bieden rolcontainers uitkomst in een magazijn. Ze verminderen de tijd die nodig is om meerdere goederen te verplaatsen, waardoor je werknemers meer kunnen doen in de tijd dat ze tot je beschikking staan. Bij het handmatig verplaatsen van spullen wordt men immers beperkt tot wat men kan vasthouden en tillen, terwijl je op een rolcontainer veel meer kwijt kunt dat je vervolgens in één keer kunt verplaatsen naar de gewenste bestemming.

Minder kans op schade

Bij het handmatig verplaatsen van goederen bestaat er altijd het risico dat men onderweg iets laat vallen. De kans dat dat dan beschadigd raakt is dan zeer aanwezig, en dat is natuurlijk zonde van het geld. Door een rolcontainer te gebruiken voor het verplaatsen van spullen, kun je ze op stabiele en veilige manier vervoeren. Ook als het zware en onhandige items zijn. Dat vermindert het risico op ongevallen en schade.

Koppelbare modellen beschikbaar

Als je investeert in de juiste rolcontainers, namelijk een koppelbare variant, creëer je een buitengewoon handige transportmogelijkheid. Door rolcontainers aan elkaar te koppelen, kun je immers veel meer in één keer verplaatsen. Dat kan met een gemotoriseerd wagentje ervoor, maar ook handmatig is het mogelijk om een treintje van rolcontainers te verplaatsen.

Nestbaar of opvouwbaar

Veel rolcontainers zijn nestbaar en/of opvouwbaar. Daar heb je weinig aan als je ze in gebruik hebt, maar dat is misschien niet altijd het geval. Soms heb je niet alle materialen die je beschikbaar hebt tegelijkertijd nodig. Dan is het fijn als materialen die niet gebruikt worden zo min mogelijk ruimte in beslag nemen. Daarom is nestbaarheid of opvouwbaarheid een fijne eigenschap bij rolcontainers.

Een magazijn zonder rolcontainers is dus eigenlijk gewoon een slecht idee. Dus moet jij, of beter gezegd je personeel, het in jouw magazijn nog zonder rolcontainers doen? Dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen. Het is natuurlijk wel even een investering om te doen, maar zo veel kost een rolcontainer nu ook weer niet. Verbeter dus de efficiëntie van je magazijn en verminder de fysieke belasting voor je personeel door te investeren in rolcontainers. Die laatsten zullen je er dankbaar voor zijn!

Redactie Snizoo

Welkom op Snizoo.nl! Als gepassioneerde auteur op het gebied van ondernemen, geldzaken en andere interessante onderwerpen probeer ik je te voorzien van de beste tips en informatieve artikelen. Voor onze artikelen doen wij gedegen onderzoek en proberen meerdere kanten te belichten.