/

Stevig en vertrouwd pakketten verzenden

Moet je regelmatig pakketten verzenden of gaan er zelfs dagelijks ontzettend veel verzenddozen de deur uit binnen je bedrijf? Dan moet je natuurlijk kunnen rekenen op een goede kwaliteit. Dit geldt voor zowel de dozen zelf als de tape waarmee ze worden afgesloten. Je kunt deze verzendmaterialen heel eenvoudig online bestellen. Wil je eerst gewoon wat informatie? Dan vertellen we je hier graag wat meer over!

De perfecte combinatie: papieren tape en magazijndozen

Bij het verzenden van pakketten is het uiteraard de bedoeling dat de inhoud veilig, compleet en intact bij de ontvanger arriveert. Daarom doe je er goed aan om elk pakket te verpakken met de combinatie magazijndoos en hoge kwaliteit papiertape.

Wat is papiertape?

Papiertape is een speciaal ontwikkelde soort tape die gemaakt is van kraftpapier en een zogeheten rubber solvent. Om ervoor te zorgen dat de lijm optimaal blijft werken zonder het kraftpapier aan te tasten heeft dit papier een speciale behandeling ondergaan. Hierdoor is de papieren tape of papertape ontzettend sterk met een uitstekende kleefkracht.

Waarom papieren tape en magazijndozen samenwerken

Als het gaat om een stevige en betrouwbare verzending zijn papiertape en magazijndozen echt een gouden duo. Ze passen niet alleen perfect bij elkaar door hun kleur, maar vooral ook door hun stabiliteit en veiligheid bij het transport. Het dichtmaken van je dozen met behulp van papertape is echt enorm eenvoudig, waardoor je je pakketjes sneller verzendklaar hebt.

De voordelen van papiertape

Er zijn verschillende redenen om specifiek te kiezen voor papieren tape voor je magazijn dozen. Zo is deze tape heel erg betaalbaar, waardoor je voordeliger uit bent bij het verzenden van grote en kleine pakketten. Daarnaast zorgt papertape voor een hele veilige manier van sluiten. Een doos met deze tape erop kan nooit ongezien worden geopend, omdat de papertape niet intact verwijderd kan worden. Zo voorkom je gesjoemel voor, tijdens of na het transport. Nog een voordeel is dat papiertape volledig recyclebaar is. Dit is zeker in deze tijd waarin veel aandacht is voor duurzaamheid een groot pluspunt naar je klanten toe! Verder is papieren tape goed bestand tegen onder meer UV-straling, kou en vocht.

Hoe kies je de juiste papiertape voor magazijndozen?

Wil je zelf papieren tape bestellen? Dan vind je online voornamelijk veel opties voor lichtbruine kraft tape. Vergelijk je verschillende aanbieders met elkaar? Dan kom je erachter dat papertape ook verkrijgbaar is in wit. Hiermee heb je altijd een passende, 100% duurzame en afbreekbare tape voor je verzenddozen. Qua breedte kun je onder meer kiezen voor taperollen van 50 en 75 millimeter. Voor een extra verzorgde uitstraling is het een goed idee om voor bruine dozen bruine tape te gebruiken en bij witte dozen de speciale witte uitvoering van de papertape. Overigens is er nog een verschil in gegommeerde tape en zelfklevende tape. Zelfklevende tape is prima voor pakketten tot zo’n 30 kilo. Voor pakketten tot een kilo of 35 is gegommeerde tape aan te raden. De echt zware pakketten kun je het beste afsluiten met verstevigde gegommeerde tape.

Kijk en vergelijk eenvoudig welke verpakkingsmaterialen passen bij jouw pakketten!