Waar op letten bij het verzenden van producten?

Wij schatten de kans vrij groot in dat jij tot de groep mensen behoort met een eigen zaak. Er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. Het ondernemerschap is natuurlijk ontzettend leuk. Iedere dag krijg je de kans om jouw klanten van een glimlach te voorzien. Dé meest belangrijke stap van het bestelproces die over het hoofd wordt gezien is het verzenden van je producten. Waar moet je op letten bij het verzenden van jouw kartonnen dozen met spulletjes? In dit artikel laten wij je alles zien wat je moet weten!

De soort verpakking

Het eerste waar je echt goed op moet letten bij het verzenden van producten is natuurlijk verpakking. De verpakking moet sterk genoeg zijn om jouw spullen te beschermen tegen schade tijdens het transport, al moet het ook licht genoeg zijn om de verzendkosten laag te houden. Het makkelijkste is natuurlijk om te kiezen voor de speciale verzenddozen. Bubbeltjesfolie is ook erg handig om te gebruiken, al helemaal als de spullen die je wil versturen breekbaar zijn.

De specifieke verzendmethode

Een andere belangrijke factor om op te letten is de verzendmethode. Het is mogelijk om te kiezen voor een aantal verschillende vormen van vervoer. Zo kun je kiezen voor luchtvracht, zeevracht en grondvervoer. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om hier even goed over na te denken voordat je een keuze maakt. Luchtvracht is bijvoorbeeld sneller maar dan het verschepen over zee, maar het is ook gelijk een stuk duurder.

De benodigde documentatie

Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan de documentatie die nodig is voor jouw zending. Dit is met name aan de orde voor de bedrijven die van plan zijn om internationaal pakketten te versturen. Hier moet je onder andere denken aan commerciële facturen, vrachtbrieven en aan de douaneverklaringen. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat alle vereiste documentatie in orde is voordat je jouw pakketten verstuurt. Doe je dit niet dan kan je zomaar een fikse boete krijgen als je pech hebt.

De etikettering van de pakketten

Wij raden je ook aan om goed te letten op de etikettering van de pakketjes die je verstuurt. Label elk pakket duidelijk en leesbaar, met de naam en het adres van de ontvanger en je eigen retouradres. Zorg ervoor dat het etiket goed vast zit en dat het niet zomaar los kan raken. Dit stelt de verzenddienst in staat om alles goed te scannen zodat de klant de zending kan volgen. Veel mensen vinden het nu eenmaal wel prettig om te weten op welk punt het pakketje zich bevindt in het verzendproces.

Door op het bovenstaande te letten is het verzenden van jouw pakketten echt niet meer zo lastig als je zou denken. Omdat je zeker wil weten dat de klant zijn pakketje ook daadwerkelijk krijgt is dit een van de belangrijkste stappen van het ondernemerschap. Wanneer je verzaakt om het verzenden goed te doen dan is de kans groot dat de klant over zal stappen op een ander bedrijf.