De hele dag optimaal van je tuin genieten met een loungeset die in elke tuin past

Als dagen zijn lang en de temperatuur aangenaam in de avond. De perfecte omstandigheden om de hele dag in de tuin te zitten, maar hoe richt je dat leuk in en wat heb je nodig?

Loungestoel in de tuin

Lekker onderuitgezakt loungen in je tuin is natuurlijk heerlijk, maar daarvoor heb je wel een echte loungestoel tuin editie nodig. Bijvoorbeeld een waar je helemaal in kan liggen, je voeten omhoog kunnen en je helemaal wegzakt in de kussens. Wat dat betreft kan een loungestoel in elke tuin. Je hebt er in principe maar één nodig als je alleen bent. Met een kleine tuin komt dat goed uit. Maar je kan ook kiezen voor twee lekker stoelen met een gezellig tafeltje erbij.

Lekker lang tafelen in de tuin

Om lekker te kunnen genieten van de zomeravonden is een grote tafel ook van belang. Vooral als je lekker gaat eten met vrienden of familie, is het gezellig om samen lang te tafelen in de tuin. Met een tuinset zes personen zit je altijd goed. Zo kan je met zes tot acht personen aan de tafel eten, maar heb je ook ruimte genoeg om met z’n tweeën lekker uitgebreid te eten. Kies de stoelen die je leuk vindt, maar denk hierbij ook het materiaal. De stoelen staan het hele jaar buiten en moeten dus wel tegen verwering kunnen. Tenzij je al je materiaal ’s winters in een hok hebt staan.

Loungebank voor iedereen

Wat je ook veel ziet in de tuin zijn grote loungebanken. Lekkere hangbanken die altijd goed in de smaak vallen. Als er bezoek is, heeft iedereen direct ruimte op de grote bank en jij kan er zelf lekker in liggen als iedereen weg is. Heerlijk om lekker een boek in te lezen, bruin te worden of even genieten van het buiten zijn. Deze loungebanken zijn enorm populair en je kan ze dan ook op veel plekken krijgen. Het is een mooi en luxe ogend item dat de tuin gelijk een beetje opvult en gezellig maakt. De kussen kan je er vaak in allerlei kleuren bijkopen en sommige banken hebben zelfs extra opbergruimte in de zitting. Als dat geen blijvertje is voor de zomer?

De finishing touch

Nu je lekker comfortabel in de tuin kan zitten, is het natuurlijk ook de bedoeling dat je de tuin een beetje leuk inricht. Je wil ten slotte wel wat leuks hebben om naar te kijken. Denk voor de inrichting van de tuin eens aan een mooie pergola. Daar kan je perfect mooie planten of bloemen over laten groeien en het geeft een hele gezellige sfeer. Kies voor een mooie houtsoort, of verf het hout van de pergola in een vrolijke kleur. Je ziet tegenwoordig ook veel mooie sfeerlampen in de tuin. Dit maakt lekker lang buiten zitten op een zomeravond net wat gezelliger. Je kan lichtjes in het gras zetten, of een snoer met lichtjes ophangen boven de bank of stoelen. Je zal zien dat dit direct een knus gevoel geeft en je eigenlijk niet meer naar binnen wil.